23 Haziran 2014 Pazartesi

Alışveriş Siteleri Çıktı Mertlik Bozuldu

Alışveriş sitelerini hepimiz biliriz. Girersin, ürünü seçersin, ödemeyi yaparsın ve onlar size bir kutu gönderir. İsterseler telefonunuzu yada bilgisayarınızı gönderir isterlerse de hıyarı soyup size gönderirler.
Örn: Telefon sipariş etti, kutudan salatalık çıktı MYNET Haber

Acayip acayip işler işte. Neyse konuya dönelim.Teknoloji alışverişi sitesine girdik ama bütün teknoloji satan sitelere giriyoruz. Hani vatancomputer, darty, bimex, gold, hepsiburada bla bla bla. Alacağımız ürün belli ve bulduk. Alacağız kararlıyız ama en ucuzu hangisinde ise ondan alacağız. A 500 tl, B 500 tl C 500 tl D 500 tl, E 499.99 tl. En ucuz hangisi? Tabi ki E mağazası. Adamalar 1 kuruş daha ucuza satıyor. Hemen sepete ekle, alışverişi tamamla falan saldırırız ama o iş öyle olmaması lazım işte. Bunun kargo parası var, müşteri memnuniyeti var. Bir bakıyorsun 499.99 tl ye satan mağazada 30 tl kargo çıkıyor 500 tl ye satan mağazada ise 5 tl. Hatta kimisi benden diyor yani gel al ben ödeyeceğim kargo ücretini. Alışverişi yaptın ürün kapına geldi aaaa bunun şarj cihazını göndermemişler. Sonra bir bakıyorsun ki telefonlarına çıkmıyorlar. Müşteri hizmetleri diye bir numara koymuşlar ama o müşteri siz değilsiniz sanki açan yok telefonu. Bir yerde yanlış yaptın neresi orası söyleyeyim hemen firmanın müşteri kitlesi memnun mu firmadan. Ben mesela mutlaka Google'ye Şikayet Var diye yazınca ilk siteden arattırırım. Firma hakkındaki şikayetler var mı yada hangi tarz şikayetler var. Müşterilere nasıl cevaplar veriyor. Müşterilerin geri dönüşü olumlu mu olumsuz mu. Çok önemli bir kavram. Sonuçta sektörümüz bilişim sektörü ve alacağımız ürün her sitede olmuyor. Bazıları ismini ilk defa duyduğumuz siteler olabiliyor. Bu yüzden Şikayetleri ve geri dönüşleri çok önemlidir. Bu dediklerim sadece e ticaret siteleri için değil yerel yada global firmaları da aratabilirsiniz.

Netice olarak diyeceğim şu eskiden pazardan alırdık donumuzu. Bel lastiklerine bakardık sıkar mı acaba diye hatta orada kabin olurdu girerdik denerdik. Şimdi denemek için bile kapıya getirtiyoruz ürünü. Flash bellek almak istiyoruz. Cebimizde 30 tl para var ama gidipte öyle 8 - 16 gb değil bize 32 gb flash lazım. Marka önemli değil. Firmalara bakıyorsun bakıyorsun 50 tl den aşağı yok. İnsanın içinde bir burukluk oluyor be. Hani sormak istiyor insan.

"Abi be 30 tl ye olur mu bu filaşş."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder