22 Ağustos 2016 Pazartesi

Javascript: Kullanıcıdan Veri Girişi İsteme İşlemleri

Javascriptte  veri girişi ve verinin kontrolü oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Diyelim bir üyelik formu yapıyoruz. Burda kullanıcıdan yaş istiyoruz. Şimdi kullanıcı maximum sallıyorum 170 yaşına kadar kabul edelim. En düşük değer olarak da 0 alırsan kullanıcının yaşı 0 ile 170 arasında bir değer olabilir. Ama öyle birşey yapalım ki kullanıcı yaşını girdiğinde otomatikmen kullanıcıyı uyarsın. yani 40 yaşında biri yanlışlıkla fazladan 1 adet fazladan sıfıra basarsa 400 yaşına basmış bir üyenizi kaydedersiniz. Bunu kontrolünü sağlamak için. HTML tarafında yazmanız gereken tek şey ID atamak nesneye.
Örnek Vereyim

21 Temmuz 2016 Perşembe

Pokemon Go: İstanbulda Pokemon İle Kaynayan Yerler



Pokemon Go oynayanların sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Bu da ne kadar büyük bir çılgınlığın başladığını gösterir. Bu durum ne kadar bazılarını gıcık etse de böyle etkileşim içine sokan bir oyun ilk defa çıkıyor. 1990'lı yıllarda dışarıda futbol oynayan çocuklar eve girmezdi, 2000'li yıllarda çevrim içi oyun oynayan çocuklar dışarı çıkmadı şimdi ise çevrim içi oyun oynayıp içeri girmeyen nesil geliyor. Bana sorarsanız 2000'li yılların çocukları oldukça sağlıksız yetişti. Çünkü bol hava ve hareket kabiliyeti oldukça az bir ortamda büyüdüler. Şimdiki nesil ise hem eğlenecek hem yürüyüşünü yapacak ve yeni yerler keşfedecek. Sizde yeni yerler keşfetmek ve oyun oynamak istiyorsanız tam olarak doğru adrestesiniz. İstanbul'da yaşayıp metro tünellerinden başka yer görmeyen kişilere 10 tane hem Pokemon açısından oldukça kalabalık hem nadir Pokemon yuvası söyleyeceğim. Alın arkadaşınızı ve hem temiz hava hem de Pokemon kovalayın.

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Pokemon Go: Yumurta ne işe yarar

Pokemon Egg
Pokemon Egg

Pokemon go oyununu hepimizin bildiği gibi yumurtalar mevcuttur. Bu yumurtalardan pokemon nasıl elde edebiliriz gibi nice sorular kafanızı karıştırıyor ki buradasınız. Şimdi bu pokemon yumurtaları Yani Egg kırdırmak için yapmanız gereken

16 Temmuz 2016 Cumartesi

Pokemon Go: Pokemonların Çıkma Sıklıkları


Everywhere: pokemonlar her yerde çıkar ve poki topu harcamakla uğraşmayın hiç. toplarınıza yazık.
Virtually Everywhere: Fiilen hemen hemen her yerde çıkar. Çıkma sıklığı oldukça fazladır. Yarasayı mesela yakalamayın boşuna.
Very Common: Çok sıradan pokemonlardır. Çıkma sıklığı gene yüksektir.
Common: Sıradan pokemonlar.
UnCommon: Sıradan olmayan pokemonlar.
UnUnCommon: Sıra dışı pokemonlar.
Rare: Nadir pokemonlardır.
Very Rare : Çok nadir pokemonlar.
Special: Özel pokemonlar
Epic:Destansı pokemonlar.
Myths:Efsane pokemonlardır. Kasadaki bütün poketoplarını harcamaya değerdirler. Gördüğünüzde yumulun.
Still Not Convinced: Halen ne olduğu belli olmayan pokemondur. Yani halen karar verilmiş değil poketoplarına değip değmeyeceği.

4 Şubat 2016 Perşembe

XAML ListViewItem Tasarımı

XAML grid nesnesi sayesinde listview e her türlü kontrol aktarabilir olduk. Bu bir çok işimizi kolaylaştırdığı gibi görselimizi de harika oranda iyileştirdi. Bu grid nesnesi bir çok kontrolüze etki edecek düzeyde iyileştirme yapmakla kalmayıp birden fazla kontrol eklememize olanak sağlayarak çok da fonksiyonel bir element oluşturmamıza yardımcı oluyor.

Grid nesnesi içine eleman eklerken Children propertysinden Add özelliği ile içeri aktarılır. Örnek vermek gerekirse...

            ListViewItem lv = new ListViewItem(); // Listviewitem oluşturduk
            Grid gr = new Grid();//Burda da grid nesnesini baştan yarattık
            gr.Height = 470;//grid nesnesine yükseklik değeri vererek listviewitemın yüksekliğini sınırladık.

31 Ocak 2016 Pazar

C# Application Data Kullanımı ( How to use ApplicationData in C# )

Bu sayfaya geldiyseniz bir depolama birimine ihtiyacınız var demektir. Application data da oldukça ideal bir depolama bölgesidir. Kullanıcı verilerini depolarken oldukça pratik bir bölüm ve object türünde depolama yaptığını söylesem nimet gözü ile seve seve bakabilirsiniz. Kullanımı da oldukça basittir. Sözlük mantığı ile çalışır. Yani ini dosyası gibi düşünebilirsiniz. Neyse kullanımını anlatayım tecrübe edinin ve çok daha iyi kavrayın. Burdan okuduğunuz uçup gider tecrübeleriniz elinizde kalır. 

Kullanımı için ilk önce Storage kütüphanesini using ile tanımlamanız gerekiyor.

using Windows.Storage;